úterý 10. dubna 2012

Stalo se o Velikonocích


Neděle 8. dubna

Z domova

Lepší tiket v hrsti nežli v kanálu
Praha – V Nuslích blízko Botiče došlo ve večerních hodinách k nemilé události. Podnapilý třicetiletý M. K. se vracel s přáteli z restaurace v rozjařené náladě, když předtím z televizního vysílání zjistil, že vyhrál druhou cenu ve Sportce. Vítězný tiket mu však při neobratné manipulaci s kapesníkem spadl do kanálu. Za pomoci přátel odstranil jeho víko a sestoupil dovnitř za účelem nalezení tiketu. Na následnou prosbu M. K. o světlo reagoval jeho přítel V. B. tak, že se za ním pokoušel sestoupit se zapalovačem, přičemž naneštěstí uklouzl a zřítil se do několikametrové hloubky přímo na majitele tiketu. Oba muži, kteří zůstali nahoře, v této chvíli zpanikařili a místo aby svým druhům přivolali první pomoc, snažili se ji poskytnout sami. Díky přemíře vypitých lihovin se jim podařilo pouze to, že se ocitli ve stejně nezáviděhodné situaci jako jejich druzi. O hodinu a půl později byli všichni čtyři nešťastníci vysvobozeni hasičským sborem a nyní si nějaký čas poleží v nemocnici, vesměs se zlomeninami okončetin a otřesy mozků. Vítězný tiket nebyl nalezen.


Ze zahraničí

Dalajláma zřejmě z obliga

Tibet – Ani dnešní papežovo mírumilovné požehnání celému světu u příležitosti Velikonoční neděle nezměnilo nic na nepříznivé situaci v Tibetu a násilnosti páchané čínskou armádou na tibetských civilistech dále pokračují. Se zajímavým názorem na celou situaci přišel světoznámý záhadolog Erich von Daniken. Domnívá se totiž, že magické obřady tibetských mnichů přivolaly do jednoho z klášterů mimozemské entity, o čemž se dozvěděl Peking. Čínská vláda má prý obavy, že návštěvníci z kosmu mohou být ozbrojeni neznámými bojovými technologiemi, a proto na tuto událost uvalila přísné informační embargo. Protičínské nepokoje v Tibetu tedy byly uměle vyprovokovány jen jako zastírací manévr.


Pondělí 9. dubna

Z domova

„Povedená“ pomlázka
Vizovice – Tři čtrnáctiletí chlapci, žáci osmé třídy místní základní školy, navštívili pod záminkou velikonoční koledy svoji třídní učitelku, které následně způsobily mnohačetná povrchová zranění speciálně upravenými pomlázkami a zcela zničily její sváteční kostým v ceně přibližně 20.000 Kč. Čtyřicetiletá pedagožka-češtinářka je silně duševně otřesena a nepřeje si událost jakkoli komentovat. Podle policie, která událost vyšetřuje, byl motivem činu mladistvých násilníků jejich špatný prospěch z českého jazyka. Nyní jim navíc hrozí špatný prospěch z mravů.


Místo sexu zlomený nos

Dubí - Padesátiletý německý občan M. W. neuspěl na dálnici E 55 s nabídkou sexu mladé ženě, které zastavil u krajnice vozovky. Dvacetiletá E. B. jeho nabídku rázně odmítla, a to tak, že jej fyzicky napadla, a pomlázkou, kterou se jí původně pokoušel chlípník našlehat „na holou“, mu zlomila nos. V jejím případě se totiž nejednalo o prostitutku, jak si sexuální turista myslel, nýbrž o studentku vysoké školy ekonomické, která zde stopovala pouze za účelem cestování. Nutno uznat, že si pro autostop vybrala krajně nevhodné místo.


Ze zahraničí

Kouzelníci mocnější teroristů?

Senegal – Ve východosenegalské metropoli Mbaké se rozhořel spor dvou šamanů o to, kdo z nich se svými kouzly zasloužil o zrušení letošního ročníku tradiční Rallye Paříž-Dakar. Díky emotivnímu chování obou účastníků sporu, které vyeskalovalo ve vzájemné fyzické napadení, se případ dostal až k soudu. K rozřešení podivného sporu pozval byli přizváni znalci v oboru černé magie a voodoo.


Rujána po tmě
Německo – O letošních velikonocích se severoněmecký ostrov Rujána ocitl dočista bez elektrického proudu. Jak se později ukázalo, příčinou byla změna směru větru. Rujána je totiž zcela závislá na větrných elektrárnách. Opačný směr větru způsobil, že větrné elektrárny namísto aby domácnostem proud dodávaly, jej naopak odčerpávaly.


Konflikt zájmů v Hortobágy

Maďarsko – István Kadár, majitel salaše v pustě Hortobágy, se zřejmě bude zodpovídat před soudem za to, že začal pěstovat ovce s velmi krátkou vlnou. Blízké radarové stanice protestují, údajně tím totiž narušuje jejich provoz.


(Napsáno ve spolupráci s Viki Shockem, otištěno v měsíčníku Babylon číslo 7, březen 2008)


ilustrace Viki Shock

Žádné komentáře:

Okomentovat